Klik Sampai Habis Loading ? Thanks :)



Saturday, 17 September 2011

50 Keistimewaan Wanita


Assalamualaikum and gudnite.meh baca info2 menarik ni .


credit to encik google

Gambar Raya Rj

Assalamualaikum =) .

saja bosan2 ni.taruk la gamba yang tak berapa cun sangat ni.hehe.

baca Bismillah dulu!hehe


Dapat Idea Dari Sini

Assalamualaikum =) . haihaihai. hari ni Fina merajinkan diri untuk menulis entry yang tak berapa nak best ni.hehe

oke.sebab apa lama bebenor tak updates ni ? *korang bukan tau sebab bukannye selalu korang baca entry kat sini ,kan?

takpelah.sape yang sudi baca tu,terimakasih ^^ .

bengang sangat .. tau nape ? masa2 camnilah baru dapat idea nak wat entry baru .. ish ..

Fina tak duduk camtu tau ..

Friday, 9 September 2011

Solat 27 dan 25 darjat

assalamualaikum,hey kamu ! jawab salam dulu..


Sabda Rasulullah SAW :

"Solat berjemaah lebih afdal dari solat bersendirian sebanyak 27 Darjat"
Hadis daripada ‘Abd Allah bin ‘Umar radiallahu ‘anhuma, dikeluarkan oleh al-Bukhari, Muslim dan lain-lain, lihat Sahih al-Bukhari – no: 645 (Kitab Adzan, Bab Keutamaan Solat Jamaah).


Sabda Rasulullah SAW :

"Solat berjemaah lebih afdal dari solat bersendirian sebanyak 25 Darjat"
Hadis daripada Abu Sa‘id al-Khudri radiallahu anhu, dikeluarkan oleh al-Bukhari, Muslim dan lain-lain, lihat Sahih al-Bukhari – no: 646.


Mengapa 27 dan mengapa 25...??? Ringkasan penerangan :

  1. 27 Darjat adalah untuk solat berjemaah yg jauh, manakala 25 Darjat adalah untuk solat berjemaah yg dekat dgn KORDINAT org tu.
  2. 27 Darjat untuk solat berjemaah kat MASJID manakala 25 Darjat kalau solat berjemaah kat tempat lain seperti surau, kat opis, padang dan lain2.
  3. 27 Darjat untuk seorang yg dah READY dan datang awal kat masjid, dia dah siap sedia nak solat jemaah manakala 25 Darjat adalah yg sebaliknya.
  4. 27 Darjat bagi Jemaah yg ramai 25 Darjat bagi jemaah yg sedikit.
  5. 27 Darjat untuk solat jemaah Subuh dan Isyak 25 darjat bagi yg selainnya.
  6. 27 Darjat bagi solat jemaah yg dinyaringkan bacaannya manakala 25 Darjat bagi solat jemaah yg diperlahankan bacaanya oleh imam.
  7. 27 Darjat bagi solat jemaah yg dipimpin oleh seorang Imam yg berilmu lagi baik bacaannya manakala 25 Darjat untuk jemaah yg dipimpin oleh selainnya.
*Lebih lanjut lihat Fath al-Bari, jld 2, ms 346-348.

credit to Incik Zabid.


banyak info menarik dr dia =3 .Fina wat entry ni un untuk mengingati diri sendiri juga =) dan kawan2 diluar sana..

Tutorial:Label 3D

assalamualaikum.wahwah.lame sungguh tak buat tuto.(bunyi cm batak je) pedulik ape.. fina nak ajar newbie je.yg dah tau.syuh2 pi duduk sana main sorang2..

label 3D ni macam label biasa tu tapi dia boleh bergerak sendiri*otomatik apabila dihalakan cursor.

kalau banyak sangat label nanti akan membentuk bulat.


kredit to cik ain

Thursday, 8 September 2011

20 Tips Terbaik Mengelakkan Sembelit

Assalamualaikum;)
saya labelkan MESTI BACA!


Sunday, 4 September 2011

contest blog simple gorgeous


lagi dan lagi.tak pernah2 menang contest.harap2 kali ni ade harapan =)

follow?done.

tag?  dyla dan akmal . done .

no need voting.ni yg best ni.hahha