Klik Sampai Habis Loading ? Thanks :)



Tuesday, 9 October 2012

PMR Candidate 2012

 
Tahun 2012 ni, saya akan menghadapi PMR (9A)

Mungkin akan update blog sebulan/seminggu sekali.huhuk
Tak apa, peperiksaan lebih penting ^^

Oleh itu, saya meninggalkan sebuah entry yang akan kekal sehingga tamat PMR ^^ Oleh itu, sila scroll ke bawah untuk entry terbaru.

Sesiapa yang singgah dan sedang baca sekarang ni, sudi tak kamu doakan saya untuk mengharumkan nama sekolah dengan mendapat 9A ?

everything, anything, anywhere, whatever,






Allah is the best judge

Ada seorang anak ini sedang melihat ibunya menyulam corak pokok dan tumbuhan.Kalau sudah namanya sulaman, faham2 sajalah, corak di belakangnya pasti serabut..Si anak bertanya, "ibu sedang buat apa?" si ibu menjawab, "ibu sedang buat kerja ibu, adik buatlah kerja adik ye.pergi bermain sana.".Lalu si anak pergi bermain,kemudian si anak datang lagi dan bertanya lagi.Si ibu tetap memberikan jawapan yang sama.
Selepas sulaman itu siap, si ibu memanggil anaknya "nak, inilah yang ibu buat tadi."Si anak membalas, "Wahhh ! cantiknya ibu buat.tapi kenapa tadi nampak berserabut?" Dengan tenang ibunya berkata, "Hidup kita kadang2 macam benang yang berserabut ini..Tapi ingatlah, Allah telah menyediakan kehidupan yang indah disebaliknya jika kita berusaha untuk mendapatkan rahmatnya."

Apa sahaja yang kita lakukan , Allah akan menentukannya termasuk keputusan PMR kelak. 











Doamu amat kuhargai.

Siapa lagi yang akan menghadapi PMR tahun ni? cuba cerita sikit ^^

57 comments:

Az Meeda said...

wahh!! kite same umur la... semoga same2 berjaya ye..

nurmujahidah said...

wah,, comel nye blog,, muja follow :D

afina rahmat said...

@az, doa utk semua calon dimalaysia, dpt harumkan nama negara ^^

@muja, thnks a lot XD

by shahamri.com [SA] said...

askom from shah...ny yg tanye psal tutorial churpchurp tu kan? act dgn mnggunakn tutorial atau pun button tersebut, semua link yang diletak akan terbukak ye :)

Hanya Satu Klik,Semua Link ChurpChurp Akan Terbuka!

Aida Nabilah Azmi said...

hei , kita sebaya ... hope kite sesama berjaya ... ^_^

afina rahmat said...

@aida, yup aida ^^ hopefully ><

ukhti rnajieha said...

waaahh ! cantek doodle .pakai baju pengawas pulak ,buatkan tok akak boleh ? hoho =...= [gurau jer]
any way ,gud luck . semoga afina dpt ape yg di impikan :}

afina rahmat said...

boley je.. ^^

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

all the best ya..

afina rahmat said...

thnx akak ^^

BlogS of Hariyanto said...

nice post :)
salam sukses selalu :)

Azmi Khan said...

gooad luck tuk PMR.....
beri perhatian lebih pada pelajaran ye.....

nasha sanza said...

wah! akak dah tua! hehe..gud luck ye sayang..

nuha zahari said...

hey, nuha dah tukar link baru. harap dapat follow balik. thankyouu :)
duniacheriteranuha <-- lama

jejariberjiwa <-- baru :)

Muna rahimah said...

hyeeeee kite same lah nak PMR tahun ni . goodluck dear :)

Niena Sofea said...

Salam kenal ..
Niena singgah sini ye ..
Niena sudah follow ..

Follow blog Niena semula ya ..
Niena akan buat GA 8 January 2012 (malam ni) ..

Jom join !

http://nienasofea.blogspot.com/2012/01/hadiah-hadiah-untuk-ga.html

KizZ said...

Hye adik afina..ada surprise ni..Ce bukak link kat bawah ni..

http://kizgarden.blogspot.com/2012/01/review-ur-blog-review-001-who-is-lucky.html

Lady Emilya said...

lalala, from perak with love, good luck dek ^^

fieha said...

semoga berjaya ye..buat yg terbaik :)

nur chahaya said...

salam kenal n follow adik..gud luck pmr..nice blog..chumell..i loiikeee.. :)

amy azuha said...

gudluck..! :DD

KizZ said...

Hihi...silap tulis..tertukar pulak antara PMR ngan SPM...sorie ya dik..tata..

shuhada said...

good luck dik...cantik blog adk...meh join blog akak

shuhada said...

akak nk copy citer adik nie ek..tq..

coretankueiyda said...

good luck!

SyamimiNazifa said...

goodluck kakk xD

afina rahmat said...

@azmi khan, yeahh !

@nasha , muna , lady , fieha , chahaya , amy , shuhada , eiyda , mimi ::: thnx alot XD






lots by love ; aFiNa !

NightFury said...

Good luck~ :3 Gambatte kudasai~! XD insyaallah berjaya~

cik bai said...

all the best k

Niena Sofea said...

Niena ada buat GA , lebih 51 hadiah menarik untuk dimenangi .. Jom join ! =)
http://nienasofea.blogspot.com/2012/01/exclusive-giveaway-by-niena-sofea.html

Firdaus® said...

buat yang terbaik ye untuk PMR kamu adik =)
do follow my blog~

Cik Chokie said...

buat yang terbaik adik :)
insyaallah miza doakan adik dn semua pmr candidate dapat result yang sangat cemerlang . amin :)

ArhyErn@_BloG said...

semoga tercapai dan semoga sukses sobat... follow suksesdan jagn lupa follow back yach jeng...!!!

Yumida said...

gdluck for ur pmr.. blaja rajin2

follower ke 651

Nur Kiasatina ^_^ said...

Hi . Awesome blog ~! Done follow u ~ I will always support ur blog . Entry yang menarik ! Chills :*

http://secret-domokun.blogspot.com/

daya said...

salam . awakk kite same baye lhaa . hihi . gud luckk dear . btw nak ckap yg sy amik a.k.a pinjam doodle awakk ;) tak pe kannn ? terimakasihhh ~

miss ain said...

sye minx izin ye nk copy pic candidate pmr tuh,,
sorry + thanks ^_^

★ aIsyaH ★ said...

wah..gud lark ye dik.
blaja rajin2..
blog ni sgt comel.. :)

Ainee said...

anda dtag http://noraineerhmn.blogspot.com/2012/03/jom-jadi-geng-kami-blogger-malaysia.html

outbound malang said...

greetings success always .. :)

Rizq Herinza Syadza said...

goodluck adis manis! ;)

Pet Stores Melbourne said...

Hello...

Visiting here again.

shahamri.com [SA] said...

Salam kenalan from shahamri.com....entri yang menarik..shah singgah sini :)


Entri Terbaru: 1. Metered Earnings Nuffnang Pertama Shahamri.com , 2. Bob Kuman Pelawak Dan Pelakun Berbakat Besar Meninggal Dunia...Al-Fatihah

Geelong Dentist said...

Hello..

Visiting here again.

Iena Eliena said...

salam
singgah sini:)

jom join 1st giveaway by cik iena
http://www.ienaeliena.com/2012/05/1st-giveaway-by-iena-eliena.html

Black Jeepsu said...

cuma nak cakap! semoga berjaya ja.. ! :D

Cinta Misteri said...

Goodluck adikku..

Rafflesia™ said...

belajar rajin-rajin ye dik.. @_@

Ahmoy Si Merah said...

ziela tag awak lagi :)

jom join ramai - ramai contest yang dibuat oleh Nurul Farain <3
Hadiah2nya sgt lumayan :) dah join jgn lupa tag nama Ahmoy Si Merah dalam post tu ya ^^ terima kasih :)

http://ahmoysimerah.blogspot.com/2012/05/contest-edit-photo-for-me-by-nurul.html

saya doakan kejayaan awak :)

Nasuha said...

good luck! :)

Maya said...

good luck..nice blog..heheheh :) nice to meet you...i follow you...you follow me http://yamarisaikhu.blogspot.com/

Snow Yuki said...

Amacam nak dekat2 pmr nih? Nervous ker apa ke? Cik Senow ni kan, nak makin dekat pmr, makin malas belajaq, asyik nak enjoy je...

syahnaz said...

follow. salam perkenalan.
http://kliktekan.blogspot.com/

sepatu ungu said...

follow blog ohsem ni.come follow me back

D!arY MizZ HaNa said...
This comment has been removed by the author.
D!arY MizZ HaNa said...

Wah...cantik laa blog awk..kte sama umur laa...hehe Good Luck yaa!!

wana wazm said...

haiii,sy tag awak di http://coretangirlblog.blogspot.com/2012/08/contest-blog-paling-awwsem.html

jemput join..=)