Klik Sampai Habis Loading ? Thanks :)Tuesday, 29 November 2011

Ramai Utamakan Internet dari Tidur


LONDON 27 Nov. – Satu tinjauan mendapati satu daripada empat orang akan menghabiskan lebih banyak waktu untuk melayari Internet berbanding waktu tidur.
Berdasarkan tinjauan Jon Blumberg daripada syarikat penyedia perkhidmatan Internet, Sky Broadband, kira-kira 51 responden mengakui mereka merasa bimbang jika tidak melayari Internet, sama ada untuk memeriksa e-mel atau Facebook
Mereka akan menghabiskan masa berjam-jam di hadapan komputer, telefon pintar dan komputer riba.
Tinjauan juga menunjukkan golongan lelaki meluangkan masa lebih lama melayari Internet berbanding wanita, dengan satu daripada empat orang lelaki boleh menghabiskan masa lebih daripada enam jam sehari melayari Internet.
Tinjauan itu juga mendapati satu daripada 20 pengguna memeriksa e-mel mereka lebih 20 kali sehari, bersamaan sekali setiap 45 minit dan satu daripada tujuh orang melayari laman sosial lebih enam kali sehari.
Blumberg juga berkata, kebanyakan tinjauan yang dijalankan mendapati Internet turut memberi kebaikan kepada pengguna.
“Kira-kira 74 peratus responden mengakui mereka lebih berpengetahuan disebabkan Internet dan 72 peratus yang lain mengetahui perkembangan terkini di seluruh dunia.
“Itu merupakan satu kegunaan yang baik apabila kemudahan tersebut membantu memajukan diri anda, bukannya terpengaruh,” katanya. – AGENSI
Ramai Utamakan Internet Daripada Tidur

No comments: