Klik Sampai Habis Loading ? Thanks :)



Tuesday, 4 June 2013

Review Buku Kembara Khazanah

 
 
Pagi semuanya !
Saja nak mengisi blog ni sikit daripada tak terisi langsung.
Pernah baca buku KEMBARA KHAZANAH ? Seriously memey BEST ! Wa bagi 100 stars. Hehe.
 
Ceritanya pasal budak ni namanya Ji Pang Yi atau Do Tori dan kawannya dan ayahnya dan ramai lagi. Setiap kali kesatu-satu negara tu mesti ada gangguan daripada Dr Bong. Negara tertentu je. Sambil membaca komik, kita menyelusuri segala fakta Sains tentang negara tu. Menarik kan ? Buku ni memang patut dimiliki sebab bukan komik yang 'kosong' semata-mata tapi penuh dengan ilmu ! Rugi tak beli woo ~
Tapi baru ada 3 koleksi je. Bilalah nak beli lagi ni. Hmm. Minta sumbangan sikit ? Eheh :P K gurau.
 
 
 
 
 
 
Baru ada 3 koleksi ni je. Kalau korang ada koleksi buku ni .. Ce la share sikit :D Yang mana korang ada.. And mana antara buku Kembara Khazanah yang korang paling suka <3
Ni antara senarai buku Kembara Khazanah yang aku tau :
Perancis
China
India
Mesir
Amerika
Jepun
Switzerland
Afrika Selatan
Brazil
Jerman
Sepanyol
Belanda
 Mexico
 
 Nak semuanyaaaaaaaaa !! xD
 
 
 

2 comments:

Arni vanilla said...

Hoho , tak ada lagi koleksi buku tuh , pernah tengok tapi tak taw best ke tak . Rupanya best

afina rahmat said...

Belilah, dapat tambah ilmu :3